Gisteren maakten we melding van tenminste 11 personeelsleden van het Zwembad van Oostende die besmet waren geraakt met het coronavirus. Vandaag laat burgemeester Tommelein weten dat het Zwembad van Oostende vanaf vandaag tot en met dinsdag gesloten zal zijn.

De eerste besmetting van een personeelslid zou al meer dan twee weken geleden zijn vastgesteld maar er werd verder geen actie ondernomen. Zo raakten meerdere personeelsleden besmet gisteren liet de burgemeester weten dat het zwembad zou kunnen open blijven maar hij komt nu terug op deze beslissing.

Na overleg met medische specialisten, besliste Stad Oostende om het stedelijk zwembad te sluiten tot en met dinsdag 9 februari. Aangezien er verschillende Covid-besmettingen zijn onder het personeel, moeten alle personeelsleden in quarantaine. Het zwembad wordt ook volledig ontsmet.

Na een aantal besmettingen bij het zwembadpersoneel, werd dinsdag al beslist om het volledige personeel te testen. Uit de uitslagen die woensdag binnenkwamen bleek dat vooral bij het poetspersoneel verschillende nieuwe besmettingen zijn. Gezien de hoge besmettingswaarden, wordt er geen risico genomen: na spoedoverleg met medische specialisten, heeft Stad Oostende beslist om het stedelijke zwembad met onmiddellijke ingang voor enkele dagen te sluiten.

Alle personeelsleden moeten in quarantaine en diegenen die negatief getest werden krijgen vandaag al opnieuw een sneltest. Dinsdag volgt dan een nieuwe PCR-test. De Covid-coaches worden ingezet om alle personeelsleden goed te begeleiden en alle voorzorgsmaatregelen nog eens heel duidelijk te communiceren.

Hoewel er tot nu toe algemeen vanuit gegaan wordt dat zwemmen weinig of geen risico vormt, zal het zwembad voor de zekerheid volledig ontsmet en verlucht worden. Aangezien zwemmen momenteel een van de weinige sport- en ontspanningsmogelijkheden vormt, stelt Stad Oostende alles in het werk om zo snel mogelijk weer zwemmers te kunnen verwelkomen. Het is de bedoeling om het zwembad op woensdag 10 februari opnieuw te openen voor het publiek zodat er ook in de Krokusvakantie opnieuw zal kunnen gezwommen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in