Stad Oostende heeft samen gezeten met de Vlaamse Overheid en Onroerend Erfgoed over de afbraak van het oude zwembad in Oostende. Volgens Tommelein is er voor beide partijen geen probleem om het gebouw af te breken, zegt burgemeester Bart Tommelein. De stad gaat nu een procedure starten om een sloopvergunning aan te vragen en bekijkt wat er verder moet gebeuren.

De meerderheid in Oostende liet eerder al weten dat ze het gebouw graag willen afbreken, met de vrijgekomen ruimte willen ze er graag een groene zone gaan ontwikkelen. Volgens Tommelein mag het gebouw afgebroken worden omdat het niet geklasseerd is als monument. Tommelein herhaalt dat Onroerend Erfgoed geen bezwaar heeft tegen de afbraak van het Zwembad van Oostende. . De stad wil nu officieel een sloopvergunning aanvragen.

Het Vlaams Gewest die samen met het agentschap voor Maritieme dienstverlening en kust die de grond bezit. Die twee diensten willen werk maken van een toekomst voor de gronden. Volgens Tommelein komen er zeker geen appartementsgebouwen op deze plaats. Er zal samen gewerkt worden met het Vlaams Gewest om de bestemming van de gronden in te vullen.

Niet alle Oostendenaars zijn het idee van de afbraak genegen zo zijn er ondertussen al verschillende petities lopende die oproepen om het gebouw te behouden.

2 REACTIES

  1. OPC De Passant wacht nog steeds op een antwoord op onze aangetekende brief aan het stadsbestuur van 01/06/21.
    Wat gaat er gebeuren met onze petanque terreinen tussen oud zwembad en Thermae hotel?
    Blijkbaar interesseren de dames en heren op het stadhuis zich niet in senioren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in