Sinds zaterdagavond bevindt de geriatrische afdeling van het AZ Damiaan zich in quarantaine. Die maatregel kwam er nadat een patient postief had getest op het coronavirus. Nu blijkt dat ook een andere patient van dezelfde afdeling besmet is geraakt. Momenteel zijn vier patiënten opgenomen op de speciaal ingerichte corona-afdeling.

De eerste patiënt die zaterdagavond besmet bleek, werd onmiddellijk in isolatie geplaatst. Daarop werden ook alle andere patiënten en verplegend personeel die met de dienst in contact kwamen getest. Daaruit blijkt nu ook een tweede geval te zijn, een andere patiënt testte ook positief.

De twee patïenten die besmet zijn, zijn beiden bedlegerig en kwamen niet met elkaar in contact. Alle hulpverleners werden getest maar die blijken gelukkig niet besmet te zijn.

Er werden eerder al andere maatregelen genomen, het bezoek is niet meer toegelaten in het ziekenhuis. Ook alle niet dringende opnames werden geannuleerd. Het ziekenhuis benadrukt dat er geen gevaar is voor wie in het ziekenhuis aanwezig is.

Het ziekenhuis is voorbereid

Naast de twee patiënten met corona die in het ziekenhuis verblijven zijn nu ook nog twee andere patiënten met corona opgenomen in de speciale corona-afdeling. Het gaat allemaal om patiënten die zich in de risicogroep bevinden.

In het AZ Damiaan is ruimte gemaakt voor mensen die besmet zijn en gehospitaliseerd moeten worden. Maar ook hier is er een nijpend tekort aan medisch materiaal en dat zou problematisch kunnen worden.

Tekort aan medisch materiaal in Oostende

Geplaatst door Het Ostends Nieuws op Zondag 15 maart 2020

10 REACTIES

  1. Ik moet iedere woensdag naar de nek en rugschool maar nu heb ik twijfels om er geen te gaan dus een manier mijn afspraken afzeggen want ik ben 58 jaar en wil dit niet hebben

    • Raar dat ze u nog niet gebeld hebben. Kreeg vandaag foontje dat de afspraken afgezegd werden voor deze week voor mijn dochter en dat ze ons de nieuwe afspraken zouden doorgeven later. Morgen best es zelf bellen.

    • Ik ben donderdag al opgebeld van de revalidatie dat ik niet mocht komen de vrijdag en ze zouden me opbellen als er weer nieuwe afspraken gemaakt mochten worden. Mss toch is zelf bellen dan.

  2. ER ZIJN MENSEN OP FACEBOOK DIE BEREID ZIJ OM MOND MASKERS TE MAKEN MET (naaimachine) EN HET JUISTE MATERIAAL KUNNEN ZIJ DAT PERFECT MAKEN

  3. er zijn mensen op fb die de mondmaskers willen maken met hun naaimachine en met de juiste materialen doe daar eens die oproep!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in