Vandaag kregen we via de burgemeester opnieuw een stand van zaken door over het Serruys ziekenhuis in Oostende. Het valt op dat er nog dagelijks patiënten bijkomen die besmet geraakt zijn met het virus. Het blijft dus belangrijk om de vooropgestelde maatregelen te blijven volgen.

In het Serruys ziekenhuis is er een speciale afdeling, afdeling D 15 is de afdeling waarop patiënten worden opgenomen en verblijven tot er zekerheid is dat ze positief zijn, op deze afdeling verblijven momenteel 6 patiënten in afwachting van hun testresultaat.

In het Serruys werden ondertussen twee afdelingen geopend die enkel en alleen voor patiënten zijn waarvan de besmetting met het coronavirus is bevestigd. Op DZ 8 dat is de afdeling waarop positieve COVID-19 patiënten verblijven, op deze afdeling zijn er nu 13 patiënten aanwezig .

Onlangs werd er ook een tweede afdeling geopend, dat is de afdeling C7 waarop eveneens positieve COVID-19 patiënten verblijven, op die afdeling bevinden zich nu 14 patiënten.

Dat maakt dat er in het Serruys 27 patiënten zijn waarvan de besmetting met corona is vastgesteld maar die niet in levensgevaar verkeren.

Op pediatrie is de afdeling waarop kinderen worden opgevangen, daar verblijft momenteel niemand die besmet is met het virus. Vorige week waren daar nog twee kinderen aanwezig waarvan de besmetting met het virus werd vastgesteld.

Bij IZ dat is de dienst voor de intensieve zorgen, hier worden de patiënten behandeld die er het ergst aan toe zijn door de besmetting met het virus, daar verblijven momenteel 4 patiënten drie van die patiënten worden momenteel beademd.

Er is ook al 1 patiënt die het ziekenhuis mocht verlaten. De cijfers blijven dus relatief stabiel maar nemen ook niet af.

3 REACTIES

  1. zonder testen voor iedereen zal het nog uitgerekend 5 jaar duren tegen dat iedereen is gepasseerd. waar van 1/8 op de intensieve geraakt waarvan 1/3 op intensieve het niet haalt. tenzij iedereen zich kan testen voor ze naar buiten gaan, dan zal het verminderen en misschien maar 4 maanden duren. bv als 30 percent van het land het krijgt dat zijn dan 3.000.000 mensen met een capaciteit van 5000 per twee drie weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in