Sinds maandag zijn de ziekenhuizen in Oostende stilaan opnieuw opgestart met het verlenen van de normale zorgen. Er gelden nog altijd strikte maatregelen tegen het coronavirus. Het aantal patiënten in de ziekenhuizen in Oostende, die besmet zijn met het virus, blijft verder dalen.

Update coronacrisis (COVID-19) Az Damiaan Oostende – 06.05.2020 toestand om 9.00 uur

Huidig totaal aantal coronapositieve patiënten opgenomen in Az Damiaan: 21
Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op intensieve zorgen: 6 waarvan 4 beademde patiënten
Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op niet-intensieve covidafdeling: 16
Totaal aantal ontslagen coronapositieve patiënten in Az Damiaan sinds registratie: 81
Totaal aantal overleden coronapositieve patiënten in Az Damiaan sinds registratie: 21

In de voorbije 24 uren konden één coronapositieve patiënt Az Damiaan verlaten. We hadden geen nieuwe coronagerelateerde opnames.

Update coronacrisis (COVID-19) Camus Serruys Oostende – 06.05.2020 toestand om 9.00 uur


Op D 15 dat is de afdeling waarop patiënten worden opgenomen en die er verblijven tot er zekerheid is dat ze positief zijn, nu zijn er 4 patiënten die in afwachting zijn van hun resultaat.

Op DZ 8 dat is de overgebleven afdeling waarop positieve COVID 19 patiënten verblijven, nu zijn er 21 patiënten die besmet zijn met het virus en in het ziekenhuis verblijven.

Pediatrie is de afdeling waarop kinderen worden opgevangen , nu zijn er GEEN patiënten.

IZ zijn de intensieve zorgen, waarop de patiënten die het ergst getroffen zijn door het virus, nu zijn er 2 patiënten waarvan 1 patiënt beademend moet worden. De daling zet zich ook in Campus Serruys dus verder door.

2 REACTIES

  1. Dankbaar voor dit goede nieuws. Dikke mercie aan al het verplegend personeel voor de ongelooflijke inzet en toewijding waarmee iedere patient wordt behandeld. Niettegenstaande de loodzware uren die zij , helemaal ingepakt en ontzettend zwetend daarin, toch met heel hun hart blijven uitoefenen !! DANKJEWEL

  2. Ik ben zelf Coronapatiënt geweest in het Henri Serruysziekenhuis, 13 dagen op de Covid-afdelingen gelegen, grote lof voor de specialisten en het verplegend personeel die er dag en nacht stonden met een glimlach in de frontlinie van de strijd, ook al waren de werkomstandigheden zeer zwaar.
    Woorden tekort om te omschrijven wat jullie betekenen in deze onzekere tijden.
    Door hen word ik stilletjes aan weer beter.. Merci !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in