Het personeel van het Serruysziekenhuis in Oostende is ongerust over de nakende fusie met het AZ Damiaan ziekenhuis uit Oostende. Het Serruysziekenhuis werkt al lang samen het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge en vooraleer het met het AZ Damiaan uit Oostende kan gaan samenwerken, moet de samenwerking met AZ Sint-Jan beëindigd worden.

Het is een dossier die in Oostende al langer op tafel ligt, één groot ziekenhuis in Oostende. Het huidige bestuur heeft de plannen een hele tijd geleden al aangekondigd dat ze er werk van zouden maken om de Oostendse ziekenhuizen te laten fusioneren. Vooraleer dat kan moeten de banden met het AZ Sint-Jan, met wie het Serruysziekenhuis al jaren samenwerkt, doorgeknipt worden.

De vakbonden van het Serruysziekenhuis vinden het een slecht idee om die samenwerking op te zeggen. Het baart hen zorgen, waarom de samenwerking stopgezet moet worden is onduidelijk. Terwijl er volgens de vakbonden net vele voordelen zijn in de samenwerking met het AZ Sint-Jan in Brugge.

De werknemers maken zich ongerust over de toegankelijkheid van de zorg in Oostende. Een publiek ziekenhuis zoals Serruys zorgt net voor betaalbare zorg en dat is nodig in een stad als Oostende met veel mensen die in armoede leven. Er wordt gevreesd dat een fusie van de twee ziekenhuizen voor een duurdere rekening zal zorgen.

Vrijdag komt het stadsbestuur met meer uitleg over de fusie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in