Het aantal besmettingen in de ziekenhuizen in Oostende blijft gunstig evolueren, er zijn vandaag nog 32 patiënten opgenomen. Gisteren waren er wel opnieuw drie mensen die werden opgenomen maar die nog op het resultaat van hun coronatest moeten wachten. De ziekenhuizen bereiden zich nu voor op het opnieuw toelaten van bezoek vanaf 2 juni.

Update coronacrisis (COVID-19) Az Damiaan Oostende – 26.05.2020 toestand om 9.00 uur

Om 9 uur verbleven er 15 coronapositieve patiënten op de afgesloten corona-afdelingen (geen bevestigde coronapositieve patiënten op Intensieve zorgen).
Sinds het begin van de registratie mochten 101 patiënten het ziekenhuis verlaten, 2 patiënten werden getransfereerd naar een ander ziekenhuis en betreuren we 25 coronagerelateerde overlijdens.

We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de versoepeling van de bezoekregeling waarbij we vooral zullen streven om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen voor onze patiënten, de bezoekers en onze medewerkers. We moeten rekening houden met heel wat factoren waaronder voldoende hygiënische maatregelen en een vlotte flow. Het bezoek zal enkel op afspraak kunnen plaats vinden en gefaseerd opgestart worden, zeker gezien we nog een relatief hoog aantal coronapositieve patiënten in het ziekenhuis hebben.
Hoe we dit concreet zullen organiseren, kunnen we pas eind deze week communiceren.

Hierbij de status in Campus H.S. op DINSDAG 26 MEI .

Op D 15 dat is de afdeling waarop patiënten worden opgenomen en verblijven tot er zekerheid is dat ze positief zijn, daar verbleven er gisteren opnieuw 3 patiënten.

Op DZ 8 dat is de afdeling waarop positieve COVID-19 patiënten verblijven, 17 patiënten verblijven momenteel op deze afdeling.

Pediatrie dat is de afdeling waarop kinderen worden opgevangen, geen enkele patiënt is besmet met het coronavirus.

IZ zijn de intensieve zorgen, waar de zwaarst getroffen patiënten verblijven, daar verblijven er momenteel 4 patiënten waarvan er 3 beademend worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in