Az Damiaan verlengt COVID-19-maatregelen tot en met 3 mei 2020. De coördinatiecel van het ziekenhuis (CCZ) COVID-19 besliste om de bijzondere maatregelen te verlengen van 19 april tot en met 3 mei 2020.

Dit betekent dat de niet-dringende raadplegingen, behandelingen en ingrepen nog altijd niet kunnen plaats vinden.

Raadplegingen, behandelingen en ingrepen die niet kunnen uitgesteld worden, zijn wel toegestaan mits in achtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen.

Ook de bezoekbeperking blijft gehandhaafd. Als de situatie het zal toelaten, kan na 3 mei gewerkt worden aan een stapsgewijs opschalen van de ziekenhuisactiviteit. Met deze tijdige beslissing, nog voor de te verwachten verlenging door de Nationale Veiligheidsraad, wil Az Damiaan duidelijkheid creëren. Mocht de Nationale Veiligheidsraad voor 3 mei de maatregelen versoepelen, kan Az Damiaan dit nog bijstellen.

Wat doe je als je zich ziek voelt?

Opgelet: deze richtlijnen gelden niet voor zorgverstrekkers en hulpverleners, maar wel voor de algemene bevolking. 

Wie milde symptomen heeft, die mogelijk op het coronavirus COVID-19 kunnen wijzen (lichte koorts, hoesten, loopneus, grieperig gevoel, keelpijn)…

  • …gaat NIET naar de spoeddienst of het ziekenhuis
  • …gaat NIET naar de huisartsenpraktijk of de wachtzaal daarvan
  • …gaat NIET ZELF naar de apotheek

Zolang het om milde symptomen gaat, blijf je minstens zeven dagen thuis en vermijd je alle contact met andere mensen. Neem zeker zelf geen ontstekingsremmers (zoals Ibuprofen, Brufen of Voltaren), maar wel paracetamol (zoals Dafalgan).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in