Maandagmorgen hebben zich meer dan 20 mensen aangemeld op de spoedafdeling van het AZ Damiaan in Oostende voor het coronavirus. Alle mensen werden getest en alle testen bleken negatief te zijn. Het ziekenhuis roept de mensen op om niet meteen naar de spoedafdeling te komen.

Maandagmorgen was het veel drukker dan anders in de spoedgevallendienst van AZ Damiaan in Oostende, dat komt door de ongerustheid over het coronavirus. Het ziekenhuis is voorzien op patiënten met mogelijke symptomen. Er is een aparte ruimte voorzien in het ziekenhuis voor die mensen.

Een twintigtal mensen heeft zich maandagochtend laten testen op het virus, het resultaat is binnen een paar uur gekend. Daaruit bleek dat alle mensen die zich aanmelden negatief hebben getest. Die testen worden uitgevoerd door een team dat hiervoor een speciale opleiding kreeg en die voldoende beschermd zijn.

Neem eerst contact op met huisarts

Het ziekenhuis vraagt om niet direct naar de spoed-afdeling te komen, doordat ook griep en verkoudheden aanwezig zijn in het land kan dat voor verwarring zorgen. Het AZ Damiaan raadt dan ook aan om eerst contact op te nemen met de huisarts, die zal dan beslissen als het nuttig is om een onderzoek te laten uitvoeren.

Op die manier wordt de spoedafdeling niet overbelast en blijven de wachttijden binnen de perken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in