Het aantal patiënten besmet met het coronavirus, die in de Oostendse ziekenhuizen verblijven, daalt verder. In totaal zijn er nu nog 29 patiënten aanwezig in de twee Oostendse ziekenhuizen, die besmet zijn met het virus. Wel is het aantal overlijdens in het AZ Damiaan opgelopen tot 24.

Update coronacrisis (COVID-19) Az Damiaan Oostende – 17.05.2020 toestand om 9.00 uur

Om 9 uur verbleven er 12 coronapositieve patiënten in Az Damiaan waarvan 1 beademde patiënt op de dienst Intensieve zorgen.

In de voorbije 48 uren werd 1 nieuwe coronapositieve patiënt gehospitaliseerd, konden twee patiënten het ziekenhuis verlaten maar betreurden we ook een nieuw overlijden. Sinds het begin van de registratie konden 98 patiënten het ziekenhuis verlaten, 2 patiënten werden getransfereerd naar een ander ziekenhuis en tellen we 24 coronagerelateerde overlijdens.

Update Campus Henri Serruys

Op D 15 dat is de afdeling waarop patiënten worden opgenomen en die er verblijven tot er zekerheid is dat ze positief zijn, daar zijn er momenteel 2 patiënten aanwezig.

Op DZ 8 dat is de afdeling waarop positieve COVID-19 patiënten verblijven, daar zijn er nu nog 17 patiënten aanwezig.

Pediatrie dat is de afdeling waarop kinderen worden opgevangen, op die afdeling verblijven nu GEEN patiënten die met het virus besmet zijn.

IZ zijn de intensieve zorgen, dat is de afdeling waarop de patiënten verblijven die er het ergst aan toe zijn, verblijven er 2 patiënten waarvan 1 patiënt beademend moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in