In het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Oostende werden 61 coronabesmettingen vastgesteld. Die vaststellingen kwamen er nadat iedereen in het woonzorgcentrum aan een test werd onderworpen. Het gaat om 45 bewoners en 16 medewerkers. Al zeker één persoon is overleden aan de gevolgen van het virus.

Eind april werd in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, dat zich bevindt op de hoek van de Zwaluwenstraat en de Nijverheidsstraat, iedereen getest op een mogelijke besmetting met het coronavirus. Nu zijn de resultaten van die tests bekend gemaakt, de resultaten zijn behoorlijk dramatisch 45 bewoners en 16 medewerkers hebben positief getest op corona.

Het goede nieuws is dat de meeste bewoners maar milde of zelfs helemaal geen symptomen vertonen. Drie bewoners zijn overleden maar slechts één overlijden is direct te linken aan een besmetting met het virus. Er zijn ook drie bewoners die er erg aan toe zijn en zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Voorlopig is geen enkele van die drie bewoners in levensgevaar.

Het woonzorgcentrum stelt nu alles in het werk om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan. In totaal verblijven er in Sint-Elisabeth 119 bewoners en werken er 98 mensen.

Iedere bewoner die positief heeft getest op het coronavirus wordt nu in een aparte afdeling ondergebracht. Er zijn drie groepen van 15 personen gemaakt. Op die manier kan de gespecialiseerde zorg goed georganiseerd worden. Er is een team van zorgmedewerkers die enkel instaan voor de bewoners die besmet zijn.

De bewoners die niet besmet zijn met het virus verblijven momenteel op hun eigen kamer, dit is een tijdelijke maatregel om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in