Goed nieuws voor een aantal bewoners van het woonzorgcentrum De Boarebreker, ze kregen er vandaag de eerste dosis van het vaccin toegediend. Het is een moment waar veel bewoners en verplegend personeel naar uitkeken. Donderdag krijgen de bewoners en het personeel van het wzc A. Lacourt hun eerste vaccin, met uitzondering van de afdeling Ensor.

Jammer genoeg werd wzc A. Lacourt vorig weekend geconfronteerd met een corona-uitbraak. Wanneer een uitbraak vastgesteld wordt, moeten de geplande vaccinaties uitgesteld worden. Dit is voorlopig helaas het geval voor de afdeling Ensor. Alles wordt in het werk gesteld om de bewoners op de covid-afdeling te omkaderen met de nodige zorg. We hopen er over een drietal weken het eerste vaccin te kunnen toedienen.

Op 10 en 11 februari worden de tweede vaccins toegediend. Dit betekent dat bewoners van de woonzorgcentra terug bezoek zullen kunnen ontvangen vanaf vrijdag 19 februari. Deze bezoekstop is geen evidente voorzorgmaatregel, maar kan de (kwetsbare) bewoners van de woonzorgcentra nu optimaal beschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in