Woonzorgcentum De Boarebreker: Stad Oostende zet alles in het werk om coronavirus verder aan te pakken. Gisteren zijn twee bijkomende positieve testen vastgesteld in woonzorgcentrum De Boarebreker. Stad Oostende nam meteen alle nodige maatregelen en besliste om vandaag en morgen iedereen, zowel bewoners als personeel, opnieuw te testen. Daarvoor werden ook extra testkits aangekocht bij AZ Damiaan.

Gisteren werden vier bewoners van de afdeling Misthoorn van woonzorgcentrum de Boarebreker getest op het coronavirus. De testen kwamen er nadat de bewoners symptomen vertoonden die konden wijzen op besmetting.

Testen voor bewoners en personeel

Er zijn al twee testresultaten binnen en die zijn positief. Stad Oostende heeft onmiddellijk de nodige maatregelen genomen. In eerste instantie werden de familieleden van deze bewoners en van alle andere bewoners van de afdeling op de hoogte gebracht. De bewoners die positief testten, worden verzorgd op de aparte covid-afdeling in de Boarebreker. Alle andere bewoners die contact hadden met de twee besmette bewoners, zijn uit voorzorg in kamerisolatie geplaatst.

Als gevolg van de bijkomende besmettingen, is er snel beslist om iedereen in woon-zorgcentrum De Boarebreker opnieuw te testen, zowel bewoners als personeelsleden. Die testen komen deels vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid. Om te zorgen dat iedereen vandaag of morgen al getest kan worden, werkt Stad Oostende ook samen met AZ Damiaan en werden daar 90 testkits aangekocht. Vandaag nog worden alle bewoners (opnieuw) getest, morgen alle medewerkers.

Bezoek vanaf volgende week kan voorlopig doorgaan

Indien er nog verdere positieve tests zouden zijn, worden de familieleden van de bewoners snel op de hoogte gebracht. De geplande heropstart van de bezoeken vanaf volgende week, komt voorlopig niet in gedrang. De eerste bewoners van de Boarebreker zouden in principe bezoek kunnen ontvangen vanaf 3 juni, uiteraard gekoppeld aan een aantal voorzorgsmaatregelen. Begin volgende week, wanneer alle testresultaten binnen zijn, wordt een beslissing genomen over die bezoekregeling en wordt hierover verder gecommuniceerd, indien nodig.

Stad Oostende blijft de situatie in beide stedelijke woon-zorgcentra (De Boarebreker en A. Lacourt) goed opvolgen en neemt telkens alle nodige (voorzorgs)maatregelen. De stad is hiervoor ook continu in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid, de arbeidsgeneesheer en de coördinerend & raadgevend arts (CRA).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in