Op twee na, zijn alle woonzorgcentra in Oostende coronavrij. In die woonzorgcentra, waaronder wzc De Boarebreker, is de tweede prik van het vaccin intussen toegediend of gebeurt dat ten laatste deze week.

In wzc A. Lacourt kwamen bij een grote hertesting gisteren voorlopig nog geen nieuwe positieve gevallen aan het licht (meer dan 90% van de stalen zijn intussen onderzocht). Zeven bewoners die eerder besmet raakten, testten opnieuw negatief. In totaal verblijven in A. Lacourt nu 41 bewoners in cohortzorg, 7 bewoners worden momenteel in het ziekenhuis verzorgd. Zestien personeelsleden die in de voorbije weken besmet raakten, zijn intussen ook negatief en kunnen opnieuw aan het werk.

Afgelopen week legden ook 18 bewoners en 10 medewerkers een positieve test af in wzc Ons Geluk. In één van de twee afdelingen wordt momenteel cohortzorg georganiseerd, volledig geïsoleerd van de andere afdeling zodat die hopelijk coronavrij kan blijven. Ook in wzc Ons Geluk werd de tweede prik van het vaccin uitgesteld, net als in A. Lacourt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in