Op 21 oktober organiseerde Vlamo de jaarlijkse kampioenschappen voor showkorpsen. Met een score van 86,5% en het predicaat ‘Goud’ wist Showkorps WIK de titel in de wacht te slepen. Hun showproductie ‘Déjà Vu’ kon zowel publiek als jury erg bekoren.

‘Déja Vu’ nam het publiek mee op een muzikale reis die enerzijds herinneringen uit de kindertijd deed herleven, anderzijds de charme van de kleine huiskamerconcerten van de aristocraten uit de 19e eeuw doet herleven. De hele muzikale cascade was opgebouwd rond de muziek van de Franse romantische componist Camille Saint-Saëns, van Franse boudoirklassiekers tot Franse Chanson, van Carmina Burana tot het magnifieke ‘Sound of Silence’ van rockband Disturbed.

De veertig WIK-muzikanten gaven 12 minuten lang het beste van zichzelf in een muzikale wervelwind die het publiek weinig tijd gaf om te blijven stilstaan. Het eerste ‘movement’ zette meteen de toon; danspassen en bodymoves verrasten het publiek tijdens ‘Sarabande in D’ (G.F. Händel), maar al snel valt de drumline in en gaat het tempo de hoogte in.

Naadloos gaat het over naar het tweede movement waar vooral de twee grote driehoeken die statig op elkaar afstappen tijdens de ‘Koninklijke Mars van de leeuw’ (C. Saint-Saëns) de blikvanger is. Het derde deel is het meest technische deel; Danse Macabre van Camille Saint-Saëns is voor de muzikanten veruit het meest muzikaal uitdagende, maar wordt op het veld met verve gebracht in een verrassende choreografie.

Met ‘Sound of Silence’ kondigt zich het einde aan. Eerst beheerst, harmonieus, in een tweede herhaling daverend kracht om alweer naadloos over te gaan naar Danse Bacchanale (C. Saint-Saëns) die de hele show met een flitsend muzikaal einde afsluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in