Na een grondige analyse van het systeem bleek dat meer dan 80 % van het budget die voorzien werd, naar evenementen gaat. Dat kan niet de bedoeling zijn van het nieuwe wijkbeleid dat in 2020 ingaat. In het nieuwe reglement wordt de manier waarop subsidies worden toegekend helemaal hervormd.

Wijk in beweging wordt begraven omdat het volgens het huidige stadsbestuur niet werkt. Er worden teveel evenementen georganiseerd met deze subsidies en dat helpt niet om een betere wijk te maken. Daarom zijn de criteria waarop de subsidies die aan de wijk worden toegekend veranderd.

Voor sommige grote evenementen heeft dit grote gevolgen, onder meer Het Kleinkunstfestival in Oostende zou in de problemen komen door deze reorganisatie. Wanneer een project niet voldoet aan wat het beloofd heeft zal er bovendien een sanctie worden voorzien.

Goedkeuring van projecten wordt bepaald door jury

Er zal een nieuwe jury worden samengesteld die zal bestaan uit ambtenaren van de stad, sleutelfiguren en wijkbewoners. Voorheen waren er acht verschillende wijkjury’s maar die functioneerden niet naar behoren volgens Maxim Donck.

Het stemmen voor de projecten zou ook gedigitaliseerd worden en niet langer bij aanwezigheid op de wijkraad. Er was heel erg weinig belangstelling voor de wijkraden in Oostende.

Crombez haalt aan dat door dit reglement in te voeren er veel onduidelijkheid wordt ingevoerd. Bovendien treedt het reglement in op 1 januari 2020 maar is er nog veel onduidelijkheid over wie in de jury gaat zetelen. Wie zullen de sleutelfiguren en experts zijn?

Donck zegt dat hij advies gekregen heeft via bepaalde kanalen en dat zo mensen voorgedragen zullen worden.

Al meer dan 2.000 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in