Het ontmoetingscentrum ’t Kasteeltje en het bijhorende gebouw van de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) De Ravotter in Zandvoorde, kunnen in maart 2020 opnieuw in gebruik worden genomen.

Dat maakt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA) bekend. “Op 2 augustus 2019 werden in de gebouwen van Ontmoetingscentrum ’t Kasteeltje en BKO De Ravotter, ernstige stabiliteitsproblemen vastgesteld. Om de veiligheid te garanderen is toen beslist om de gebouwen onmiddellijk te sluiten voor onbepaalde duur.

Een nieuw rapport van de stabiliteitsingenieur maakt nu duidelijk welke werken we moeten uitvoeren om de gebouwen opnieuw gebruiksklaar en veilig te maken. Het goede nieuws is dat we die werken snel kunnen uitvoeren waardoor zowel het ontmoetingscentrum als de Buitenschoolse Kinderopvang er in maart opnieuw terecht kunnen.”


Er zijn geen ingrijpende werken nodig. “Er komen extra verbindingen tussen de verschillende steunkolommen en bestaande verbindingen moeten worden versterkt. We verwachten dat de werken in maart 2020 klaar zullen zijn. Daarna kunnen de gebouwen veilig en wel opnieuw in gebruik worden genomen,” besluit Björn Anseeuw.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in