We beginnen de dag vanochtend met de voorbode van Ciara de wind is al in snelheid toegenomen. Bij het ontwaken waait de wind al behoorlijk met rukwinden die pieken tot 70 km per uur halen. Vanaf 10.00 uur neemt de wind echt in kracht toe en vanaf 13.00 uur kunnen we rukwinden met pieken tot 100 km per uur verwachten.

Tegen de late avond neemt de wind nog verder in kracht toe en dan zijn rukwinden tot 130 km per uur mogelijk. De storm zal ook maandag en dinsdag nog te voelen zijn in Oostende. De stad nam heel wat voorzorgsmaatregelen om de schade van de storm zoveel mogelijk te beperken.

Schade helemaal voorkomen lijkt echter uitgesloten, heb jij schade of heb je iets gezien? Stuur ons dan zeker jouw foto’s door naar info@hetostendsnieuws.be

Vandaag worden er in principe geen problemen verwacht vanuit de zee de wind waait voornamelijk uit het westen en dus niet frontaal uit zee. Daardoor wordt het water niet zo hoog onze kusten opgestuwd. Er worden golven van 2 meter hoog voorspeld, er zal dus zeker veel zand verdwijnen. Om 13.43 uur is het hoogtij en dan kan op de Zeedijk en het strand het meeste spektakel verwacht worden.

Maandag is het springtij en als de wind dan nog even fel blaast zou dat voor meer problemen kunnen zorgen.

Wil jij alle updates over storm Ciara? Installeer snel onze app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in