Storm Odette trekt in de late namiddag over België. Aan de kust wordt een hele krachtige wind verwacht. Daarom zal het Sportpark De Schorre vanaf vrijdagnamiddag 15.00 tot zaterdagnacht gesloten zijn. Ook beide strekdammen worden vandaag vanaf 14.00 uur afgesloten tot het einde van de storm.

Sportpark De Schorre is omgeven door bomen. Alle bomen hebben momenteel nog redelijk wat bladeren waardoor ze veel wind kunnen vangen. Stad Oostende besliste daarom uit veiligheidsoverwegingen om het sportpark vandaag vanaf 15.00 uur te sluiten. Het risico op vallende takken is groot door de verwachte rukwinden. Alle clubs die vanavond en morgen zouden trainen en/of wedstrijden spelen op een van de terreinen in het sportpark werden verwittigd. De Mr.V-Arena blijft wel nog toegankelijk, al is dit op eigen risico.

De Oostendse havendammen, de westelijke en oostelijke strekdam, worden vandaag vanaf 14.00 uur afgesloten aangezien het risico op overslaande golven te groot is.

Het nummer 1722 is ondertussen geactiveerd. Dit nummer kan gebeld worden wanneer er geen risico is op levensgevaar, maar wanneer iemand de hulp nodig heeft van de brandweer door stormschade: schade aan het dak, een ondergelopen kelder, wateroverlast op de openbare weg,…In geval van levensgevaar geldt het noodnummer 112.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in