We kondigden het vorige week al aan dat er morgen een storm wordt verwacht, daarbij kunnen rukwinden in Oostende snelheden tot 100 kilometer per uur halen. Het hoogtepunt van de storm wordt kort voor de middag verwacht dat voorspelt het KMI. De storm zou heel België teisteren maar aan de kust krijgen we het iets zwaarder te verduren.

Kort voor de middag wordt het hoogtepunt van de storm verwacht, het centrum van de storm zou boven Nederland liggen. In Oostende kunnen we ons verwachten aan windstoten tussen de 80 à 100 kilometer per uur. De wind zal ook na de middag nog fel blijven waaien en zal pas tegen de avond aan kracht inboeten.

Het is al een tijdje geleden dat we nog eens rukwinden van die snelheden over ons heen hebben gekregen. Het is daarom dus belangrijk om alle losliggend materiaal zo goed mogelijk te beveiligen. Voor Oostende is 100 kilometer per uur echter geen uitzondering als kustbewoners hebben we al veel hevigere stormen doorstaan.

Bovendien hebben de bomen in de stad nog maar weinig bladeren waardoor ze minder vatbaar zijn voor hevige rukwinden. Er wordt dan ook verwacht dat de storm niet veel schade zal aanrichten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in