Tot op vandaag hebben we kunnen genieten van een heerlijke nazomer, daar komt nu verandering in. Gisterenavond viel de regen al met bakken uit de lucht maar morgen wordt het nog een stuk erger. Het KMI heeft voor morgen code oranje uitgegeven voor Oostende.

Morgenmiddag wordt een noodwesterstorm verwacht in Oostende en die zou voor hinder kunnen zorgen. Het wordt een bewolkte dag met een sterke noord-noordwestenwind. Er worden in de namiddag rukwinden verwacht die snelheden tot 90 km/uur kunnen halen in de loop van de avond neemt de storm aan kracht toe en worden rukwinden tot 115 km/uur verwacht.

Ook op zee gaat het er fel aan toe gaan er worden golven verwacht met een maximale hoogte van 10 meter op zee. Aan het strand blijft dat beperkt tot 4 of 5 meter hoogte. De hoge golven zullen dan opnieuw grote stukken strand mee in zee nemen, het wordt afwachten hoe groot de schade zal zijn.

Zaterdag wordt ook nog een dag met een sterke wind maar de storm zal dan in kracht afgezwakt zijn. Odette is meteen de eerste storm van dit seizoen. Er wordt verwacht dat de strekdammen afgesloten zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in