Vanmiddag krijgen we een actief koufront die dichterbij sluipt, dat zal gepaard gaan met opnieuw veel regen en wind. De laatste weken zijn we al wat wind gewoon in Oostende dus rukwinden tot 90 km per uur zijn geen uitzonderingen meer.

Het koufront komt binnen van over de Noordzee en het zal dan ook eerst de Belgische kust aandoen. We mogen ons verwachten aan veel regen en rukwinden die snelheden tot 90 km per uur kunnen halen. Vannacht gaat de wind dan opnieuw gaan liggen, het zou wel nog blijven regenen.

De FOD Binnenlandse Zaken activeert het nummer 1722 steeds preventief bij het risico op een storm of wateroverlast. Het dient om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten. Het is dus geen noodnummer. Bij storm of wateroverlast krijgen noodcentrales 112 en de brandweer steeds veel oproepen, en moeten ze voorrang geven aan wie mogelijk in levensgevaar is.

Wie dringend een ambulance of brandweer nodig heeft, omdat mogelijk iemands leven in gevaar is, belt dus nummer 112. Het nummer 1722 is er voor wie hulp van de brandweer nodig heeft, zonder dat er een risico op levensgevaar is. Bijvoorbeeld bij veel schade aan de dakbedekking, een ondergelopen kelder, wateroverlast op de openbare weg, enzovoort. Ook het elektronische formulier van de hulpverleningszone is daarvoor beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in