Vandaag krijgen we vrij onstuimig en wisselvallig weer, met regelmatig een bui en rukwinden tot plaatselijk 70 à 80 kilometer per uur. Het KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden tussen 11 uur en 19 uur. Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het noodnummer 1722.

De temperaturen schommelen vandaag tussen 7 en 11 graden. Tussen 11 uur en 19 uur geldt in alle Belgische provincies code geel voor rukwinden. In Oostende gaat de waarschuwing een uur eerder van kracht. Bij code geel zijn rukwinden tot 100 kilometer per uur mogelijk en wordt er opgeroepen tot waakzaamheid. Plaatselijke overlast of schade is mogelijk, en het verkeer kan enige hinder ondervinden.

Omwille van de sterke wind activeert de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies. Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor mensen die dringende medische hulp of dringende brandweerhulp nodig hebben. Het feit dat het nummer wordt geactiveerd, zegt niets over de ernst van de waarschuwing en de omvang van de eventuele schade.

Al meer dan 3.300 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in