Vanavond en vannacht krijgen we met Odette een eerste herfsstorm over Oostende heen. Het was België die de naam voor de storm mocht kiezen. Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor de kust, de rukwinden kunnen snelheden halen tot 120 km per uur en dat zou voor schade kunnen zorgen.

De herfst heeft sinds een paar dagen zijn intrede gedaan in ons land de temperaturen zijn gezakt en daar is de eerste storm van het seizoen al. In Oostende wordt een echte noordwesterstorm verwacht met windsnelheden tot 110 kilometer per uur en op zee zelfs tot 120 kilomter per uur.

Code oranje betekent volgens het KMI: “Er wordt zeer veel wind verwacht waarbij (belangrijke) schade of overlast op grotere schaal mogelijk is en het verkeer ernstige hinder kan ondervinden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.”

De kans op schade met deze storm is groot. De bomen staan nog in blad en zullen daardoor meer wind vangen, dit verhoogt de kans dat er bomen omwaaien. Je kan dus maar beter je auto niet in de buurt van bomen parkeren.

De noordwesterstorm zorgt ervoor dat de wind loodrecht op Oostende zal blazen gelukkig is het vandaag doodtij, hierdoor komt het water minder hoog bij hoogtij. De wind zal het water richting de kust blazen maar door het doodtij worden er weinig problemen verwacht, bij springtij had het er helemaal anders uit kunnen zien.

Het is al een tijdje geleden dat we nog te maken kregen met veel wind. Er zijn dus veel zaken die nog los liggen, je kan zelf best kijken wat je allemaal kan vast maken.

Hoe de strandcabines de storm zullen doorstaan dat is nog een vraag?

Heb jij onze app al geïnstalleerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in