Gisteren haalden we in Oostende vlotjes de dertig graden en vandaag zullen we dat voor een tweede dag op rij doen. Het is dus zelfs puffen aan zee.

Waar moet je nu het best naartoe als het bij jou thuis te warm wordt? Het strand van Oostende is leuk en de zee werkt verfrissend maar de hele dag in de zon liggen is gevaarlijk met dit weer.

Op het strand heb je weinig tot geen bescherming tenzij je zelf een parasol meebrengt, insmeren helpt tegen verbranden maar ook op het strand is het warm. Er is net wat meer wind wat de temperatuur aangenamer maakt maar net daardoor kan je ook veel sneller verbranden.

Met deze temperaturen is het trouwens pijnlijk om met je blote voeten op het “zachte zand” te lopen het zand is zo warm dat het lijkt alsof je op hete kolen loopt, vergeet dus je slippers niet.

Het bosje

Echt op zoek naar verkoeling? Dan zijn bomen jouw ideale bondgenoot.

🌳 Door water te verdampen zorgen bomen voor verkoeling. Een gezonde boom levert zo een koelend vermogen van ongeveer 10 airco’s. 
🌳 Bomen zorgen voor schaduw. In die schaduw kan de gevoelstemperatuur tot 15 graden lager liggen dan in volle zon. 
🌳 Stadsparken hebben een verkoelend effect dat merkbaar is tot op een afstand die 4 keer de breedte is van het park.
💦 Grotere vijvers in stadsparken zorgen ook voor koeling door de verdamping van het water.

Verkoeling nodig in de stad? Dan heb je bomen van doen. Als schepen bevoegd voor openbaar groen zal ik elke gelegenheid…

Geplaatst door Björn Anseeuw op Dinsdag 23 juli 2019

Iedereen dus naar een park of naar ’t bosje als het binnen te warm wordt.

1 REACTIE

  1. En nu maar hopen dat de toeristen niet te veel de weg naar ‘ons Bosje’ vinden 😉 Het is al erg genoeg dat ’t Stad, ’t Strand en De Dijk overspoeld worden en er alsmaar minder plaats is om rustig te vertoeven voor de Oostendenaars #tBosjeIsVanOns

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in