Het is bijna weekend en ook dit weekeend mogen we opnieuw een storm verwachten. Jorge is een Spaanse storm die over ons heen zal razen en in Oostende mogen we rukwinden tot 95 km/uur verwachten.

De naam van een storm wordt bepaald door het land waar de storm voor het eerst code oranje toebedeeld krijgt. In dit geval was dit dus Spanje en zij kozen voor de naam Jorge. Dat betekent dat we met de komst van Jorge aan de vierde storm zitten in amper vier weken tijd.

Met 95 km/uur wordt Jorge geen echt zware storm maar het wordt allerminst aangenaam. Zaterdag krijgen we een regenzone die over ons heen trekt en dat zal gepaard gaan met rukwinden. De temperatuur zou 12 graden zijn. Ook zondag wordt niet veel beter.

Het is hoogstwaarschijnlijk dat het noodnummer 1722 opnieuw geactiveerd zal worden voor niet levensbedreigende hulp. Welke maatregelen Oostende zal nemen is nog niet duidelijk.

Dat er problemen zullen zijn op de kustbaan dat lijkt dan wel weer een zekerheid, al het harde werk van deze week ten spijt.

Dit artikel wordt jou aangeboden door:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in