Vanmorgen brachten we reeds het bericht dat we ons vandaag aan felle onweersbuien met veel regen mogen verwachten. Aanvankelijk had het KMI nog code geel afgekondigd maar die waarschuwing werd intussen opgetrokken tot code oranje.

Deze namiddag en vanavond vallen er verspreid in het land intense regen- en onweersbuien. Er kan lokaal zeer veel neerslag (> 40l/m² in 6u) vallen op korte tijd, met wateroverlast tot gevolg. Ook hagel en rukwinden zijn niet uitgesloten.

Code oranje: wees voorbereid

Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is.

De onweersbuien komen van landinwaarts langzaam naar Oostende toe. Door de combinatie van de droogte van de laatste weken en de zeer intense buien die worden verwacht kan er wateroverlast optreden. Het wordt dus afwachten hoe hard we het in Oostende zullen meemaken. De donderslagen laten zich in de verte al horen.

Stuur ons zeker jullie foto’s door via info@hetostendsnieuws.be of via onze Facebook-pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in