We schreven woensdag al dat we de eerste echte voorjaarsstorm van 2020 mogen verwachten. De storm kreeg de naam Ciara, wat erop zou kunnen wijzen dat we ons aan het één en ander mogen verwachten. We mogen ons aan rukwinden tot 120 km per uur verwachten volgens de voorspellingen.

Het is al een tijdje geleden dat we nog een echte storm over ons heen gekregen hebben. Ciara lijkt er wel één te worden, door een hoge druk gebied dat over het Verenigd Koninkrijk heen trekt krijgen we de gevolgen daarvan over ons heen. De vorige echte storm die over Oostende trok was op begin maart 2019 toen werden heel bomen in het bosje geveld.

De wind komt niet frontaal uit zee maar komt van het westen, de rukwinden zullen tot wel 120 km per uur oplopen en we mogen het zwaarste van de storm zondagmiddag tussen 16.00 uur en 20.00 uur over ons heen verwachten. Daarna zwakt de storm een beetje af maar ook dinsdag en woensdag mogen we ons nog aan veel wind verwachten.

Voorlopig zijn er nog geen concrete maatregelen genomen door het stadsbestuur maar we verwachten dat de Strekdammen en de toegang tot het bosje en de parken zal worden afgesloten. Doordat de wind niet rechtstreeks uit zee komt is er geen kans dat het water in Oostende komt.

Er werd de laatste dagen nog hard gewerkt om het strand weer wat even te krijgen na de wind van vorige week. Door het ophogen van het strand waait er enorm veel zand op de Zeedijk dat zal nu niet anders zijn. De kans dat het er tegen het einde van de storm zo uit ziet is dan ook groot:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in