Zondag 9 februari staat volledig in het teken van storm Ciara en ook een beetje van de Belgian Cats. In Oostende hebben we sinds vanmorgen een strakke wind die stilaan toeneemt in sterkte, er zijn al een paar hevigere rukwinden over ons heen getrokken maar niets in vergelijking met wat nog komen moet.

Vanmorgen was het opvallend hoe laag het water stond door deze storm, de strekdam kwam voor het eerst in lange tijd nog eens volledig vrij te liggen. Morgen is het springtij dus dat zal ook voor een stuk de verklaring zijn.

Op het strand is de situatie nog vrij rustig, er is al wat opstuivend zand maar door het laagwater is er nog al te veel te zien.

Rond 11.00 uur kregen we al de eerste melding van bomen die omvergewaaid zijn, op De Schorre is een boom op het looppad gevallen. We raden dan ook iedereen aan om de omgeving van de Schorre vandaag zeker te vermijden.

In het centrum van de stad, in het Leopold-park, viel ook al een eerste boom. Daar heeft de politie de plaats afgebakend, het wordt afgeraden om vandaag door het park te wandelen.

Vanaf nu komt de storm echt op gang

De windkracht zal nu gestaag toenemen vanaf de middag kunnen we rukwinden tot 100 km per uur halen, later in de middag loopt dat op tegen 19.00 vanavond zou de storm dan stilaan naar zijn hoogtepunt gaan met rukwinden tot 130 km per uur. Als we zien dat een beetje wind al voor omvallende bomen zorgt dan mogen we ons straks aan nog veel meer schade verwachten.

Heb je iets gezien of heb je een mooie foto van de storm? Stuur ze ons dan zeker door naar info@hetostendsnieuws.be of via onze Facebook pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in