Het was een alerte fietser die een man om hulp had horen schreeuwen, dat gebeurde toen hij ter hoogte was van de Blauwe Bruggen. De man ging kijken en zag een man in het water liggen tussen het ponton en de kade.

De man was in het water verzeild geraakt en had al een tijdje om hulp geroepen. De fietser verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. Samen met een andere mensen, die ook gestopt waren omdat ze zagen dat er iets aan de gang was, benaderden ze de man.

Afbeeldingsresultaat voor blauwe bruggen oostende

Het lukte niet om de man uit het water te krijgen, omstaanders bleven tegen de man praten. Ondertussen probeerden enkele mensen om op het ponton te klimmen maar dat lukte niet. De man klaagde over hevige pijn in zijn schouder, de man leek ook al onderkoeld. Hoe lang de man toen al in het water lag was niet duidelijk. De man bekende dat hij op het ponton had willen springen maar dat hij was uitgegleden.

Samen met enkele Polen (vrachtwagenchauffeurs) die gestopt waren, en die niet twijfelden en onmiddellijk op het ponton sprongen met risico voor eigen lief en leed. werd het ponton losgemaakt. Met een touw werd een lus gemaakt waar de man zijn arm door kon steken. Zo werd hij langzaam aan uit het water gehaald. Ondertussen waren de hulpdiensten ook al gearriveerd, zij haalden de man aan wal en dienden hem de eerste zorgen toe.

Wouter Hendryckx was getuige van de feiten en is constant blijven praten tegen de man in het water. “Aan de twee mannen en de ambulanciers die zonder twijfel op het ponton sprongen, jullie zijn verdorie helden! Een mens is der even van onder de indruk, maar het was prachtig om te zien hoe men kan samenwerken in tijden van nood. Zelfs al spreken we niet dezelfde taal. Aan de gevallen mens, spoedig herstel gewenst. Hoop dat je snel de oude bent.”

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in