Op Paasmaandag is het in Oostende een traditie, dan brengt de stad hulde aan de vissers en zeelieden die het leven lieten op zee. Omdat het omwille van de huidige coronamaatregelen niet toegelaten is om een bijeenkomst te organiseren wordt de ceremonie uitgezonden op Facebook.

Normaal is de Vissershulde op Paasmaandag een druk bijgewoonde herdenkingsmis waarbij familieleden en verenigingen bloemen neerleggen aan het Zeeliedenmonument. Dit kan dit jaar door de coronamaatregelen niet zoals andere jaren, burgemeester Tommelein wil de helden van de zee herdenken en daarom gaat op maandag 5 april om 11 uur toch een ceremonie door.

Er wordt een herdenkingsmoment georganiseerd en een klaroenblazer zal de Last Post blazen. Er zullen ook bloemen worden neergelegd aan het monument der Zeelieden maar dat zal gebeuren door een beperkte delegatie. Tommelein roept op om niet zelf naar het Zeeheldenplein te komen. Als alternatief zal de plechtigheid live te volgen zijn via de Facebook-pagina van Het Ostends Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in