Verschrikkelijk nieuws vanavond op de gemeenteraad van Oostende, naar aanleiding van een vraag van gemeenteraadslid Johan Deschepper (Vlaams Belang) over de toekomst van de visserij in Oostende kwam Charlotte Verkeyn met bijzonder triest nieuws.

Wat U moet weten?

Bij het ontstaan van de Vlaamse Visveiling en het moment dat ze de veiling van Oostende overnamen werd er afgesproken dat er jaarlijks 40 % van de Vlaamse vangst in Oostende geveild moest worden.

Als dat niet zou gebeuren dan zou daarvoor een boete moeten betaald worden, gedurende jaren werd dit quota niet gehaald. Hiervoor werd de Vlaamse Visveiling al veroordeeld tot een boete van meer dan 100.000 euro.

Deze boete werd nog niet geïnd door het stadsbestuur, tot plots in december 2017 het stadsbestuur aan de Vlaamse visveiling laat weten dat ze de boete niet moeten betalen als ze ervoor zorgen dat de visveiling van Oostende tegen 30 april 2019 operationeel is.

Waarom, waarom, waarom?

Vissers in Oostende, binnenkort verleden tijd?

Tegelijk laat het stadsbestuur doodleuk weten dat ook het naleven van dit quota niet langer nodig is als ze akkoord gaan met dit voorstel. De Vlaamse Visveiling heeft dit akkoord natuurlijk getekend.

Vande Lanotte was geen fan van de visserij en dat heeft hij nogmaals duidelijk gemaakt met dit besluit. We vragen ons wel af wat de rol van Tommelein is in dit dossier? Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij hier niet van op de hoogte was.

Door deze beslissing is er dus geen verplichting meer om bepaalde quota te halen in Oostende, de kans bestaat dus dat alles naar Zeebrugge verhuist en dat er binnenkort geen veiling meer zal zijn in Oostende. Iets wat Vande Lanotte goed uitkwam in zijn idee om van Oosteroever een appartementspaleis te maken. Visserij past daar niet bij.

Verkeyn verbindt zich ertoe om alles in het werk te stellen voor de visserij van Oostende maar is natuurlijk beperkt in middelen nu we dit akkoord hebben verkend.

De toekomst voor de visserij in Oostende ziet er dan ook niet goed uit!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in