Waarom Bart Tommelein burgemeester van Oostende wordt.

Tommelein had voor de verkiezingen gesteld dat hij absoluut burgemeester wil worden en hij lijkt woord te houden.   Het feit dat hij de populairste politicus van Oostende is geworden sterkt hem in dat gevoel.

Tommelein heeft al gepraat met de Cd&V en de N-va en Bjorn Anseeuw van N-va bevestigde al dat ze graag willen samenwerken.    Ook Cd&V wil graag samenwerken.   Maar dan is er nog Groen nodig.   

Tommelein zijn voorkeur gaat uit naar deze coalitie.   Alleen zal hij er werk van moeten maken om Wouter De Vriendt te overtuigen.

Wouter De Vriendt (Groen) vindt ook dat Tommelein burgemeester moet worden en wil hem daarbij steunen, maar Wouter heeft de voorkeur voor een coalitie met de Stadslijst.

Zijn redenering dat je moeilijk kan samenwerken met Cd&V en N-va omdat ze verliezen, houdt weinig steek als je met de grootste verliezer van deze verkiezingen wel zou samenwerken.

Einde van tijdperk Vande Lanotte 

Als er een progressief kartel komt, iets waarvan Tommelein vanavond nog herhaalde dat hij dat niet wil, dan zal dat ook niet met Vande Lanotte als burgemeester zijn.   Tommelein zou in dat geval burgemeester worden.

Tegelijk ziet het ernaar uit dat deze verkiezingen het politiek afscheid betekenen van Johan Vande Lanotte.   Want hij liet weten dat hij enkel als burgemeester verder wou gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in