We zijn nu al 10 dagen na de verkiezingen in Oostende en er is nog steeds geen zicht op witte rook.    

Bart Tommelein als burgemeester

Bart Tommelein

Dat lijkt de enige zekerheid die er tot nog toe lijkt te zijn.    Zelf verklaarde hij eerder deze week in het nieuws van VTM dat hij 100 % zeker is dat hij burgemeester wordt.

Tommelein heeft deze week al een 2de gesprek gehad met de coalitie van Groen.   Tegelijk verstuurt hij regelmatig een tweet waarin hij laat weten dat hij volop aan het werk is om een 4-partijencoalitie tot stand te brengen.

Vooral het water tussen N-Va en Groen is nog te diep en hoewel N-Va in Oostende al bijzonder veel water in zijn wijn heeft gedaan is het blijkbaar nog altijd de moeilijk voor Groen.

Het gaat over de inhoud, het gaat over Oostende’

Bart Tommelein had vandaag een onderhoud met Groen Oostende. ‘We hebben het gehad over een vernieuwend project voor onze stad. Het was een louter inhoudelijk gesprek over de weg die Oostende moet inslaan. Het is hoog tijd om los te komen uit de verstikkende discussie over links en rechts en het énkel nog te hebben over de inhoud’ aldus Tommelein.


Bart Tommelein (Open Vld) had gisteren een constructief gesprek met Groen Oostende. 
‘We hebben het gehad over de nieuwe weg die ik binnen het vernieuwingsproject wil uitstippelen voor Oostende. Onze stad heeft nood aan een sterk sociaal beleid om de armoede te bestrijden en meer mensen aan het werk te krijgen, een vlotte en duurzame mobiliteit, en voldoende kwalitatieve, betaalbare woningen. Boven alles moeten we het samenleven tussen alle Oostendenaars verbeteren, zodat mensen meer vertrouwen hebben in elkaar en het onveiligheidsgevoel afneemt’ aldus Bart Tommelein.


De kopman van Open Vld Oostende roept op om het enkel nog over de inhoud te hebben van het vernieuwingsproject. Bart Tommelein: ‘Het is hoog tijd om los te komen uit de verstikkende discussie over links en rechts. In Mechelen bewees men reeds dat meerdere partijen perfect tot een sterk inhoudelijk project kunnen komen. Ik wil nu in de eerste plaats samen een aantal duidelijke prioriteiten vastleggen voor de stad, in het belang van alle Oostendenaars’.


Groen zal de tekst die Bart Tommelein gemaakt heeft voorleggen aan haar achterban. ‘Ik hoop daarna de gesprekken voor een vernieuwingsproject te kunnen verderzetten. Het gaat om de inhoud, het gaat om Oostende’ besluit Bart Tommelein.

Wanhopig initiatief van Crombez en de Stadslijst

Afbeeldingsresultaat voor john crombez

Niemand zat te wachten op een initiatief van De Stadslijst maar Crombez profileert zich hoe langer hoe meer als opvolger van Vande Lanotte.    Hij probeert ook coalitie gesprekken op te starten maar voorlopig is Groen de enige partij die met de Stadslijst wil praten.   N-va, Cd&V en Open VLD noemen de poging van Crombez niet verstandig en zullen ook niet ingaan op zijn uitnodiging.

Wat met Vande Lanotte?

Het is sinds de verkiezingen opvallend stil rond Johan Vande Lanotte, hij heeft zich niet meer laten horen.    Tot op heden heeft hij ook nog steeds niet openlijk zijn nederlaag kunnen toegeven….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in