Vanmiddag op het Radio 1 nieuws konden we vernemen dat N-Va Oostende zich nu ook vastklikt aan het kartel Open VLD en Cd&V.

Met de N-Va erbij heeft Tommelein nu al een coalitie op de been van 19 zetels, hij heeft er 21 nodig om een meerderheid te vormen.   Er is dus nog een tekort van 2 zetels.

Waar moeten die zetels vandaag komen?

Dat is de grote vraag….

Groen: dat is wat Tommelein en de andere partijen in Oostende het liefst zouden willen.   Alleen blijft Wouter De Vriendt voorlopig bij zijn standpunt dat hij liever niet met Cd&V en N-va wil regeren.

Vooral N-Va vormt het grote probleem, de standpunten van beide partijen liggen zogezegd mijlenver uiteen, maar het viel ons toch vooral op dat gedurende de laatste 6 jaar toch wel veel raakvlakken waren in het voeren van oppositie.

De stijl waarop dat is natuurlijk helemaal anders, Wouter De Vriendt is een toppoliticus in wording.   Verstandige mens, begenadigd spreker, presenteert vlot en heeft stijl.    Vooral daar botst het met Anseeuw van N-Va.

Situatie volledig geblokkeerd

Als je bekijkt wie op de lijst van Groen staat in Oostende, dan weet je dat dit een behoorlijk linkse formatie is.    Inbinden wordt dus niet makkelijk, hoewel Wouter nu ook al wel doorheeft dat de meerderheid waarvan hij droomt (De Stadslijst, Open VLD en Groen) er ook niet zal komen.   

Liever oppositie dan meebesturen?

Dat is de vraag die Groen zich moet stellen, want Tommelein houdt niet van de huidige patstelling waarin we zijn geraakt.     Het enige alternatief wat dan nog overblijft is een samenwerking tussen de huidige coalitie maar dan zit Groen opnieuw in de oppositie voor 6 jaar.

Afbeeldingsresultaat voor john crombez

Tommelein heeft daar wel al laten weten dat hij dan geen burgemeester wordt.   In dat geval valt de naam nu van John Crombez, die Tommelein zondag zelf buiten spel heeft proberen te zetten door snel een deal met de N-va te maken.    De N-Va had voor de verkiezingen gezegd om niet in een coalitie te stappen met De Stadslijst en heeft daarin woord gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in