Vorige week gebeurde opnieuw een ongeval met een fietser en een wagen op de hoek van de Gistelsesteenweg en de Zilverlaan in Oostende. Hierdoor laaide de discussie op over de inrichting van het kruispunt, er viel in 2018 ook een dodelijk slachtoffer op dat kruispunt. Julie Davier werd toen gegrepen door een wagen toen ze met de fiets het kruispunt overstak.

Door het nieuwe ongeval kwam de inrichting van het kruispunt van de Gistelsesteenweg en de Zilverlaan opnieuw ter sprake. Er wordt gevraagd om dringend in te grijpen om de situatie op het kruispunt veiliger te maken, dat vragen Sp.a en Vlaams Belang. Bevoegd schepen Anseeuw antwoordde dat er al een aantal ingrepen zijn gebeurd. Zo is de brug over de E40 niet langer toegankelijk waardoor het in plaats van een vierarmig een driearmig kruispunt is geworden.

Nu wordt er samen met het agentschap Wegen en Verkeer data verzameld om te kijken hoe we de situatie verder kunnen verbeteren. We verwachten de resultaten van deze studie tegen eind januari 2021 daarna zullen we kijken welke actie we ingrijpend kunnen nemen.

Verhoogde zichtbaarheid

We zullen onmiddellijk werk maken van een verhoogde zichtbaarheid op het kruispunt vervolgt Björn Anseeuw. Hiervoor zullen we op twee van de vier hoeken een aantal struiken verwijderen. Dit moet de zichtbaarheid op het kruispunt ten goede komen. De politie van Oostende benadrukt dat er niet veel ongevallen gebeuren op dit kruispunt maar dat elk ongeval er natuurlijk één te veel is.

Heb jij nieuws voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in