Vanmorgen iets over 11.00 uur gebeurde ter hoogte van Oudenburg (Ettelgem) een ongeval met een trein en een persoon. De politie bevestigde dat het om zelfmoord gaat

De man werd gegrepen door een aankomende trein die in de richting van Oostende reed.

Ook de passagiers van de trein zijn onder de indruk van het ongeval. Zij moesten op de trein blijven, terwijl de MUG-helikopter ter plaatse kwam. Helaas kwam alle hulp te laat.

“Het treinverkeer werd onmiddellijk stilgelegd, waardoor ook een trein van Oostende richting Eupen met zo’n 150 passagiers strandde”, vertelt Bart Crols van de NMBS aan HLN.be

De reizigers zullen worden geëvacueerd. “De trein die naar Eupen zou rijden zal naast de trein die de aanrijding meemaakte komen te staan. De reizigers zullen overstappen op die trein en die zal, terugkeren naar Oostende”, aldus Crols. Het treinverkeer zal nog enkele uren onderbroken zijn.

Het parket is bezig met de nodige vaststellingen te doen.

Het treinverkeer ondervindt grote hinder door dit ongeval, net op een dag dat extra treinen richting kust werden ingezet.

De NMBS heeft maatregelen genomen

Tussen Brugge en Oostende: Treinverkeer onderbroken. Vertragingen en afschaffingen zijn mogelijk. U kunt gebruik maken van een vervangbus.
Wij raden aan te reizen naar Blankenberge of Knokke.
Onbepaalde duur van de onderbreking.

Tussen Eupen en Oostende: IC-treinen rijden niet verder dan Brugge.
Tussen Brugge en Blankenberge: U kunt gebruik maken van een vervangtrein.

Luister naar de aankondigingen, raadpleeg de infoschermen of plan uw reis via de NMBS-app of nmbs.be voor meer info.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in