Wesley Deschuytter (Vlaams Belang) laakt het feit dat er nu al jaren aan een stuk problemen zijn met verkeer ter hoogte van de bruggen. Vandaag is er al een stremtijd wanneer de bruggen niet geopend mogen worden dat is nu al het geval in de morgen, middag en de avondspits.

Wanneer de bruggen wel geopend zijn, dan is de omleiding met grote borden aangeduid. Bovendien zijn automobilisten verplicht om die omleiding te volgen, aldus Anseeuw die bevoegd is voor de materie. Anseeuw zegt ook dat hij ervan uitgaat dat iedereen de wet kent en dat mensen gewoon moeten doen wat er is opgelegd.

Mirakeloplossing bestaat niet

De Blauwe bruggen zijn een belangrijk knooppunt tussen Oostende en Bredene en bovendien is dit ook een gewestweg. Het alternatief is dan om boetes te gaan uitschrijven, alleen is dat niet echt realistisch volgens Anseeuw om daar constant een politieagent te plaatsen.

Anseeuw wil dus vooral inzetten op communicatie, mensen moeten dus weten dat ze verplicht zijn om de omleiding te volgen. Want op deze plaats is er geen ruimte voor nog een extra weg of tunnel. De bruggen zullen dus op dezelfde tijdstippen blijven openen, wel zal gewerkt worden aan betere signalisatie van de omleiding.

Omleiding werkt niet

De mensen die de omleiding toch nemen komen heel vaak bedrogen uit omdat je vrij lang moet wachten om terug op de kustbaan te kunnen komen. Het verkeersplein is daar slecht ingericht. Dat is een van de redenen waarom veel mensen de omleiding niet volgen.

Iedere Oostendenaar kent de frustratie als je daar opnieuw eens in de file staat. Een mirakeloplossing bestaat dus niet volgens Anseeuw al ziet hij wel mogelijkheden om regelmatig eens politiecontroles te organiseren.

Al meer dan 2.000 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in