In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bestuurder proberen weg te vluchten van een controle van de politie. Verschillende patrouilles van de politie van Oostende zetten de achtervolging in en konden de man uiteindelijk klem rijden. De man had geen geldig rijbewijs en bovendien zaten er vier passagiers in zijn wagen.

Het was iets voor middernacht toen een patrouille van de politie van Oostende een wagen wou controleren in de Timmermanstraat in Oostende. De bestuurder negeerde het bevel van de politie en reed weg van de controle daarop werd de achtervolging ingezet. Verschillende patrouilles werden ingezet om de wagen tot stilstand te brengen. De auto reed weg in de richting van de Torhoutsesteenweg en dan via de Elisabethlaan richting Mariakerke.

Tijdens die vlucht werden meerdere zware verkeersovertredingen begaan maar even verder werd de auto toch tot stilstand gebracht in de Passchijnstraat (Mariakerke). De bestuurder van de wagen gaf het nog niet op en probeerde nog te voet weg te lopen van de politie maar de verschillende patrouilles konden de man snel oppakken op de Northlaan.

De man aan het stuur had geen geldig rijbewijs en gaf dat op als de reden voor zijn vlucht. Daarnaast is het ook niet toegelaten om met vier passagiers aan boord te zijn (tenzij het familie is) door de coronamaatregelen. De man mag zich aan een pak boetes verwachten want er werden meerdere PV’s opgesteld voor het rijden zonder rijbewijs, het begaan van meerdere zware verkeersovertredingen en inbreuken op de coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in