De politie van Oostende heeft aangekondigd dat ze in de komende weken en maanden streng zullen optreden tegen fietsers waarvan de verlichting niet werkt. De politie laat weten dat je fietslicht moet branden op het moment dat nodig is, doe je dat niet dan zal je dat voelen. Vanaf begin november tot eind januari gaat de politie inzetten op controles van de fietsen in Oostende.

Dit weekend werd het winteruur opnieuw ingevoerd en daarmee zitten we opnieuw in de donkerste dagen van het jaar. Dat is voor de politie van Oostende het teken om in te zetten op fietsveiligheid. Vanaf begin november zal de politie op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitvoeren van de fietsen. In december ligt het hoogtepunt van de actie dan zullen er iedere week twee acties gehouden worden. Die acties zullen plaatsvinden in de buurt van scholen maar ook op de weg naar en van school kan je gecontroleerd worden.

Iedereen die fietst zal gecontroleerd worden, het is een actie gericht op zowel jongeren als volwassenen. De fiets moet voldoen aan alle technische vereisten het gaat dus niet enkel om de fietsverlichting maar ook om reflectoren. Een goeie zichtbaarheid in het verkeer is cruciaal om ongevallen te vermijden.

Ben je niet in orde met je fiets, dan krijg je niet langer een waarschuwing. Bij een inbreuk zal je je onmiddellijk aan een boete mogen verwachten. Ben je jonger dan 16 dan krijg je een jongeren-pv en dan moet je op een woensdagmiddag een les in verkeer gaan volgen.

Bij de helft van de ongevallen met gewonden die in Oostende gebeuren, is een fietser betrokken. Je bent dus gewaarschuwd!

Meer nieuws uit Oostende:

2 REACTIES

  1. Net een rit gedaan met de wagen van 2 km…. onderweg had ik al zes boetes kunnen uitdelen…. de stad gaat nog rijk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in