Wie wil leren rijden in Oostende kan vanaf nu terecht bij VAB-Rijschool. De nieuwe rijschool opent de deuren in de Alfons Pieterslaan. Het pand van Huis Stephan waar je vroeger terecht kon voor groenten en fruit werd omgetoverd tot het kantoor van de nieuwe rijschool. Er worden zowel theorielessen als praktijklessen aangeboden. Hun grote troef? Jarenlange ervaring en expertise.


De baan op met Patrick

Als je rijlessen volgt in Oostende zit de immer sympathieke Patrick naast je in de auto. Patrick is al 33 jaar trotse rijinstructeur bij VAB-Rijschool en heeft dus een pak ervaring. Rijles geven is écht zijn ding waar hij tot op vandaag nog steeds enorm veel voldoening uit haalt. Zijn motivatie? Iemand mobiel maken en zowel mentaal als fysiek opleiden tot een veilige bestuurder. 

“De moeilijkste leerlingen zijn voor mij de grootste uitdaging waar ik dan ook het meeste voldoening uit haal. Elke leerling is anders en dat is juist de aangename variatie in mijn job.”

Patrick rijinstructeur met 33 jaar ervaring

Examenstress

In een loopbaan van 33 jaar maak je wel wat mee, vertelt Patrick. Het praktijkexamen is altijd een hoogtepunt maar ook een stressvol moment. Zo had ik ooit een leerling die tijdens zijn examen dringend moest plassen. Toevallig reden we voorbij zijn werk en hij zei “Hé, ik werk hier, kunnen we even stoppen zodat ik naar het toilet kan gaan? Dan kan ik tegelijk mijn collega’s me wat laten aanmoedigen”. De examinator vond dit geen probleem. Dit bewijst nog maar eens dat het allemaal niet altijd even strikt hoeft te zijn. 


Persoonlijke aanpak

Patrick leerde doorheen de jaren dat elke leerling een aparte aanpak vraagt. Problemen detecteren en oplossen wanneer ze zich voordoen en pijnpunten herhaaldelijk aanpakken tot het écht goed zit, dat is volgens Patrick het recept van een goede rijopleiding. Motivatie, een berg kennis en een grote portie geduld maken van hem de geknipte instructeur. En ja, daar hoort ook een babbeltje en af en toe wat humor bij. 


Leren rijden? Bij VAB-Rijschool zit je goed. Boek je afspraak 24/7 online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in