“Kunnen fietsen heeft niks dan voordelen, want het is een gezonde, voordelige en vaak snelle manier om zich te verplaatsen naar de winkel, de school of om samen met de kinderen een tochtje te maken. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en zijn er nog een pak mensen die niet of nauwelijks kunnen fietsen.” aldus schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert

De schepen vervolgt: ”Om dit probleem aan te pakken organiseerde de Stad een lessenreeks voor volwassenen waarbij de deelnemers stap per stap het fietsen onder de knie kregen. Afhankelijk van de fietsvaardigheden volgden de leerlingen één, twee of drie modules van telkens vier lessen. Deze zijn op maat van elke deelnemer en werden gegeven door vrijwillige lesgevers die hiervoor een specifieke opleiding kregen. De 20 beschikbare plaatsen werden in een mum van tijd ingenomen, wat de noodzaak van dergelijke initiatieven in Oostende onderstreept.”

In 2020 plant de Stad nog extra fietslessen. Woensdag 13 november werden alle cursisten uitgenodigd voor het ontvangen van een attest. We deden een korte fietstocht richting bosje en terug langs de Koninginnelaan en een diploma-uitreiking.

Al meer dan 1.800 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

1 REACTIE

  1. Het zou ook handig zijn dat alle fietsers tenminste hun lichten zouden leren aanzetten. Tussen 20u en 22u wandel ik tot aan het centrum. Meer dan 85% zonder licht. Torhoutsesteenweg en Nieuwpoortsesteenweg bezit fietspaden in beide richtingen, vroeger konden de voetgangers in tegenrichting wandelen zodat ze te fietsers zagen aankomen. Nu rijden ze in beide richtingen en maken ze zelfs geen gebruik van de veilige kleine bogen waar straten zijn en zo de auto’s de fietsers niet meer kunnen aanrijden. Bijna dagelijks wordt ik bijna aangereden op het voetpad. Zelfs 3 keer waar er zelfs fietsstraat naast het voetpad is.

    Fietsers moeten meer oog hebben voor andere weggebruikers. Weet als je geen licht aanzet de andere weggebruikers je bijna niet kunnen zien en waar er 2 fietspaden zijn gebruik de juiste richting
    En in bochten deze niet afs te snijden.

    Het is voor uw eigen veiligheid en ook voor de andere weggebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in