Nog de hele week blijft het vriezen. Dat zorgt voor gevaarlijk gladde wegen. Daarom doet Stad Oostende er alles aan om niet alleen de hoofdstraten en de fietspaden, maar ook de schoolomgevingen sneeuw- en ijsvrij te houden. De stadsdiensten staan 24/24 paraat.

Momenteel trekt een koudegolf over het land. De sneeuwval en de vrieskou zorgen voor gladde wegen. Stad Oostende doet er daarom alles aan om de stad zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij te houden.

Hoofdwegen, fietspaden en schoolomgevingen prioritair

Elke morgen vanaf 04.30 uur rukken de stadsdiensten uit om te strooien. In een eerste fase worden de hoofdwegen, de fietspaden en ook de schoolomgevingen aangepakt.

Eerste schepen van Openbaar Domein Björn Anseeuw: “De weerssituatie wordt steeds nauwlettend in het oog gehouden. De diensten rijden ’s nachts rond in de stad om de situatie ter plaatse op te volgen. Zo kan er meteen beslist worden wanneer en waar er moet gestrooid worden. Hoofdwegen, fietspaden en schoolomgevingen worden prioritair aangepakt, en het is steeds de bedoeling om alles voor 7 uur sneeuw- en ijsvrij te hebben.”

De klok rond paraat

“Onze stad is voorbereid op een stevige winterprik. We beschikken over een extra team van 14 personen dat 24/24 en 7/7 paraat staat. In extreme gevallen kan het team uitgebreid worden tot 20 personeelsleden. Onze gedreven stadsmedewerkers doen er alles aan om de stad zo snel als mogelijk sneeuw- en ijsvrij te maken”, aldus eerste schepen Björn Anseeuw.

In totaal omvat een strooibeurt (rijbanen en fietspaden) zo’n 35.000 kg zout. Dit jaar werd er al 560.000 kg zout gestrooid. Vorig jaar – een minder strenge winter – slechts 170.000 kg. De stad beschikt over drie strooimachines.

Sneeuwruimteam

In Oostende kunnen alle hulpbehoevenden een beroep doen op het sneeuwruimteam. Inschrijven kan via www.oostende.be/sneeuwruimen of op het gratis nummer 0800 1 8400 (optie 1 in het keuzemenu). De dienstverlening kost 2 euro per ruimbeurt. Inwoners zijn verplicht om hun eigen trottoir sneeuw- en ijsvrij te houden. Vergeet ook je huisdieren niet en geef ze een warm plekje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in