Vanmorgen werd bekend gemaakt dat in Brussel en Antwerpen parkeren voortaan gratis is. Oostende zal die maatregel niet volgen en heeft daar goede redenen voor. Björn Anseeuw legt uit waarom Oostende toch voor betalend parkeren kiest.

“Stad Oostende is niet van plan om parkeren nu plots gratis te maken. Het principe is nog altijd dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Parkeren in de stad gratis, en dus een stuk aantrekkelijker, maken zou dan ook een tegenstrijdig signaal zijn.

Bovendien is er voor bewoners in het stadscentrum geen probleem want zij hebben al een bewonerskaart. Ook zorgverstrekkers kunnen met een zorgverstrekkerskaart categorie A nu al parkeren zonder dat ze telkens om een ticketje moeten lopen naar de automaat.

De boodschap is en blijft: blijf zoveel mogelijk thuis. Dat is echt cruciaal om deze corona-crisis zo goed mogelijk door te komen.”

8 REACTIES

 1. Niet elke bewoner heeft evenwel een bewonerskaart. Tweeverdieners met elk een wagen hebben maar recht op 1 bewonerskaart (per domicilie adres). Kost dus een fortuin aan parkeerticketjes voor wie nu thuis zit in technische werkloosheid.

  • Dan heeft je vrouw een zorgverstrekkerskaart type B, die zijn gratis en dan moet je wel elke keer dat je parkeert betalen.
   Type A is vooraf betaald (vrij duur) en dan moet je geen ticket nemen, maar je moet je blauwe kaart gebruiken en je mag maar 1 uur blijven staan.

 2. Waarom zou parkeren plots gratis moeten zijn?
  Voor een keer volg ik de stelling van de politiek.
  Parking gratis maken zorgt ervoor dat er meer mensen ’t stad intrekken. Blijf in uw kot!

 3. Daar gaat het niet over, hygiënisch gezien is het betaalautomaat een virusbom Het virus kan dagenlang overleven op dit oppervlakte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in