Op 1 mei 2019 werd in een aantal straten van Raversijde een ‘blauwe zone’ ingevoerd. Bedoeling van deze maatregel was om de parkeerdruk – of beter het luchthavenparkeren – aan te pakken. Na een uitgebreide evaluatie en in samenspraak met de bewoners wordt de zone nog verder uitgebreid.

Door de nabijheid van de luchthaven, parkeren tal van vliegtuigreizigers in de straten van Raversijde. Omdat de parkeerdruk in bepaalde straten erg hoog werd, ondernam Stad Oostende stappen om te zoeken naar een gepaste oplossing. In 2019 werd voor het eerst een blauwe zone ingevoerd in het oostelijke deel van Raversijde en werden er ook verschillende bewonersvergaderingen georganiseerd. De eerste vergadering vond plaats op 14 oktober 2019. Nadien volgden er nog vergaderingen op 1 april 2019 en op 2 maart 2020.

Vanaf 1 juli wordt de blauwe zone verder uitgebreid en definitief ingericht. Deze beslissing is het eindresultaat van enkele constructieve bewonersvergaderingen en wordt dan ook gedragen door de bewoners van de wijk Raversijde.

De blauwe zone wordt aangeduid met zoneborden. In deze zone is parkeren toegelaten met de parkeerschijf van 9.00 tot 20.00 uur. Er kan maximaal 8 uur aan één stuk geparkeerd worden. Het gebruik van de parkeerschijf is voorgeschreven op alle dagen. De beperkte parkeertijd geldt niet voor personen die in het bezit zijn van een bewonerskaart.

De blauwe zone is van toepassing op de volgende straten (of bekijk hier het kaartje):

 1. Nieuwpoortsesteenweg tussen Westlaan en Dorpsstraat
 2. Westlaan 
 3. Middenlaan
 4. Zeelaan 
 5. Luchthavenstraat 
 6. Emiel De Smitlaan
 7. Zeedijk tussen Westlaan en Zandstraat
 8. Duinenstraat tussen Westlaan en Zandstraat
 9. Transvaalstraat
 10. Dorpsstraat
 11. Schoolstraat
 12. Zakstraat
 13. Transvaalstraat
 14. Wulklaan
 15. Strandschelplaan
 16. Mijterlaan
 17. Wulklaan
 18. Pareloesterlaan
 19. Marie-Joséstraat
 20. Zandstraat

De uitbreiding van de blauwe zone gaat in op 1 juli 2020. De bewoners kunnen hun gratis bewonerskaart aanvragen bij parkeerbedrijf Streeteo.

1 REACTIE

 1. Ze moeten wel zorgen dat de bewonerskaarten verkrijgbaar zijn. Ik wou de onze gaan halen op maandag 29/06, nadat we de bewonersbrief op zaterdag in de bus hadden gekregen. Bij streeteo heeft men mij gezegd dat men de kaart zou opsturen want de computer zou nog niet aangepast geweest zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in