In de week van 9 november 2020 starten er werkzaamheden op de randparking nabij het Maria-Hendrikapark. Het zijn voorbereidende werken (archeologisch onderzoek) voor de bouw van een nieuwe randparking. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de parking afgesloten tot 23 november.

Een tijdje geleden maakte Stad Oostende plannen bekend voor de heraanleg en uitbreiding van de randparking nabij het Maria-Hendrikapark (Iependreef). Ter voorbereiding van deze werken wordt in de week van 9 november gestart met een archeologisch onderzoek ter plaatse.

“De bedoeling is om na te gaan of er zich archeologisch waardevol materiaal in de bodem van de site bevindt. Daarom zullen er ook proefsleuven worden gemaakt die aansluitend weer worden geasfalteerd. Momenteel is de opmaak van het bestek en de procedure voor toewijzing van de werken volop aan de gang. In de loop van 2022 zou de bouw van de nieuwe parking van start moeten kunnen gaan,” besluit eerste schepen Björn Anseeuw.

Naar aanleiding van het archeologisch onderzoek wordt de parking van 9 november tot 23 november afgesloten en kan er dus tijdelijk niet geparkeerd worden. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Protest bij buurtbewoners

Veel buurtbewoners zijn het niet eens met de uitbreiding van de parking en ze zijn dan ook een petitie opgestart om de uitbreiding van de parking te stoppen. De petitie heeft voorlopig weinig succes met maar 75 handtekeningen.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in