Gisteren werd het al behoorlijk druk in Oostende dat kwam voornamelijk doordat er meer dan 9.000 mensen per trein naar Oostende waren afgezakt. Het konden er nog veel meer zijn maar doordat het noodplan van de NMBS is actie is getreden werd dat vermeden. Vandaag wordt het weer nog beter dan gisteren en het is ook de laatste dag dat de gratis treintickets gebruikt kunnen worden.

Burgemeester Tommelein en de gouverneur roepen dan ook op om niet Oostende af te zakken. Als er geluisterd zal worden naar deze oproep dat is nog maar de vraag. Aan de stations in Brussel is het nu reeds aanschuiven om de trein naar Oostende te nemen. Er werden twee rijen gemaakt één voor de trein naar Blankenberge en één voor de trein naar Oostende. Het valt op dat er veel meer volk voor Oostende kiest dan voor Blankenberge.

Foto van woensdagmorgen in Brussel-Zuid

Gisteren waren nog niet al te veel mensen met de auto naar Oostende afgezakt, de parkings in Oostende waren slechts 55% gevuld. Door de oproep om niet met de trein te komen zouden vandaag wel eens veel meer mensen met de wagen naar Oostende kunnen komen.

Ondanks alle oproepen ziet het er dus naar uit dat er ook vandaag weer veel volk naar Oostende zal komen….

1 REACTIE

  1. 11,5 miljoen of nu al 12 miljoen ‘ Belgen ‘ opsluiten op een paar vierkante kilometer. Waarvan stilaan 3/4 door de coronamaatregelingen een doorlopend loon of vervangingsinkomen ontvangt. Wat wil je ‘ het virologisch gejammer einde is nabij ‘ aldus, iedereen wil nog eens leuk uit de bol gaan. Oftewel investeert men meer in IC-bedden voor de ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen. Oftewel meer zottekotten bouwen om de jeugd en jongvolwassenen te behandelen. Die alsmaar gekker worden van ons doorgeslagen altruïsme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in