Vandaag is de paasvakantie officieel gestart en daarmee treedt ook de regel in dat je enkel nog aan het raam mag zitten in de trein richting Oostende. Over die regel is al veel discussie geweest maar die werd nu toch ingevoerd. Het moet ervoor zorgen dat er minder volk naar de kust komt per trein.

Het mindere weer trekt veel minder toeristen aan dan vorige week en ook vandaag zijn er niet al te veel toeristen die met de trein naar Oostende komen. De NMBS had deze week nog opgeroepen om niet massaal naar de kust te komen en voorlopig wordt dat advies vrij goed opgevolgd.

Burgemeester Tommelein zegt dat de raamregel gerust vermeden had kunnen worden als er een reservatiesysteem voor de trein werd ingevoerd. Hij vindt dat de NMBS veel te weinig heeft ondernomen om de drukte in de stations en op de treinen aan te pakken.

Tijdens de paasvakantie is het wel een goed middel om te vermijden dat er overvolle treinen in Oostende aankomen. Doordat de horeca nog gesloten is en dat je moet winkelen op afspraak zorgt te veel volk ervoor dat er anders problemen kunnen ontstaan in het centrum van Oostende.

Tommelein blijft erop hameren dat er een aanmeldingssysteem moet komen voor de treinen naar de kust. Zo een systeem kan toch niet zo moeilijk zijn om in te voeren?

Het blijft natuurlijk wel absurd dat de regel enkel geldt voor treinen die in de richting van de kust rijden, in het terugkeren geldt de raamregel namelijk niet….

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in