Gisteren zakten opnieuw een 6.000 mensen af met de trein naar Oostende, dat is een pak minder dan vorige week zaterdag. Ook op de parkings in Oostende was er voldoende plaats, de bezettingsgraad ging nooit boven de 60 %. Burgemeester Tommelein kijkt dan ook tevreden terug op gisteren.

Vrijdag kwam er de aankondiging dat er tijdens het weekend gewerkt werd aan het spoor tussen Gent en Brugge waardoor er minder treinen van en naar de kust zouden rijden. Die communicatie heeft goed gewerkt want de onvoorziene werken zorgen ervoor dat er minder mensen van en naar Oostende kunnen sporen. Tommelein liet weten dat er gisteren dan ook geen noemenswaardige problemen waren in de stad.

Eerdere pogingen om samen met de NMBS naar oplossingen te zoeken zijn op niets uitgedraaid, in de wandelgangen wordt gefluisterd dat Georges Gilkinet (Ecolo) niet bereid is om mee te zoeken naar oplossingen omdat er voor de auto’s geen beperking opgelegd kan worden.

Maandag is er opnieuw overleg voorzien tussen de gouverneur, de burgemeester en de NMBS om oplossingen te zoeken om overvolle stations te vermijden. Bovendien is er door de sluiting van de horeca een bijkomend probleem rond sanitair. Tommelein is dan ook voorstander om het aantal reizigers naar Oostende te beperken zolang de horeca gesloten blijft.

Op zondag is het rond de middag nog altijd rustig in Oostende, zodat er ook vandaag weinig tot geen problemen worden voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in