Morgen verschijnen de eerste 500 elektrische deelsteps in Oostende. Dat maakt Schepen van Mobiliteit, Björn Anseeuw (N-VA), bekend: “Deze morgen hebben we de eerste vergunning voor het uitbaten van elektrische steps afgeleverd aan het bedrijf Flash. Vanaf morgenvroeg kan elke Oostendenaar en bezoeker van onze stad de deelsteps gebruiken. Deelmobiliteit speelt een steeds belangrijkere rol en is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Een smartphone is het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van de nieuwe deelsystemen. En de elektrische step is hiervoor een uitstekend laagdrempelig vervoersmiddel. Dit verhaal is niet alleen goed voor de leefbaarheid en mobiliteit in onze stad. Ook de tewerkstelling gaat erop vooruit. De komst van Flash naar Oostende zorgt voor 10 nieuwe jobs.”

Hoe werkt het?

Het gebruik van een deelstep is erg eenvoudig. “We zijn ambitieus en geven de Oostendenaar de keuze tussen verschillende firma’s. Dit is geen proefproject. We gaan er voluit voor. Elke Oostendenaar kan hiervan gebruik maken in elke wijk van de stad. Dat maakt ons uniek in West-Vlaanderen,” vertelt Björn Anseeuw. “Het volstaat om de app van één van die aanbieders te downloaden op je smartphone. Met die app vind je de dichtstbijzijnde step. Om de step te ontgrendelen scan je met je smartphone de code op het stuur van de step en ga je rijden. Eens je je bestemming hebt bereikt parkeer je je step netjes en sluit je je rit af in dezelfde app. De elektrische step is zo het nieuwste groene transportmiddel in steden. En het grote voordeel is dat die step heel compact is.”

Morgen info aan het station en de Venetiaanse gaanderijen

Flash zal morgen op verschillende plaatsen in de stad informatie geven aan geïnteresseerden en nieuwe gebruikers op weg helpen. “Morgen tussen 10u en 12u zal Flash informatie geven aan wie vragen heeft en nieuwe gebruikers op weg helpen. Hun medewerkers staan ter beschikking aan het station en aan de Venetiaanse Gaanderijen. Zelf gebruik ik deelsteps al langer in Brussel. Ik kan het iedereen aanraden. Het is makkelijk in gebruik, leuk om te doen en goed voor het milieu,” besluit Björn Anseeuw.

2 REACTIES

  1. Fantastisch concept, maar helaas werken de meeste Flash steps niet. Slechts 2 van 7 pogingen zijn gelukt op Flash steps met voldoende batterij. Helaas worden niet gelukte pogingen wel aangerekend aan startbedrag van 1Eur per rit! Onbetrouwbaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in